הסילר הוא חומר איטום למשטחי אבן או שיש המבוסס על שני חומרים עיקריים : על בסיס אקרילי – מדולל במים, על בסיס סולבנט – מדולל בטינר או טרפנטין. מטרתו העיקרית של הסילר הינה למנוע רטיבות, לחות וכתוצאה מכך עובש וחיידקים על משטחי בטון ואבן. כיום ישנם סוגים רבים של סילר המיועדים עבור משטחים שונים, לדוגמה סילר לבטון יהיה דליל יותר מאשר סילר לאבן והם שונים בהרכבם הכימי, השוני נועד לגרום לחומר לחלחל אל תוך המשטח דרך נקבוביות מקרוסקופיות, להשתלב בתוכו וליצור שכבת מגן.

מה זה סילר?
כמו שכתבנו בפתיחה, המקור של המילה סילר מגיע מהשפה האנגלית, TO SEAL כלומר לאטום, וזהו באמת תפקידו, לשמש כחומר איטום עבור משטחים סופגים. השימוש בסילר מתאים בעיקר לחומרים טבעיים כמו למשל שיש, אבן טבעית, משטחי טרצו, בטון ולתשתיות מינרליות באופן כללי. מכיוון שאלו חומרים טבעיים, הם אינם אטומים ויכולים ספוג לתוכם נוזלים, שומנים וכדומה. חומרים אלו מחלחלים לתוך עומק התשתית ועלולים לגרום לה נזק וליצור כתמים.
אילו סוגים של סילרים ישנם?
למרות שההיצע מגוון וישנם סוגים שונים של סילרים בשוק, סילרים באופן כללי נחלקים לשני סוגים עיקריים והם:
סילרים על בסיס מים
סילרים על בסיס אלכוהול (סולבנטיים)
מעבר להרכב הבסיסי של הסילר, הסוגים השונים נבדלים אחד מהשני בתוצאות שהם מציעים, בסוג הגימור ובמידת ההתאמה לסוג המשטח עליו הם מיושמים. כיום גם קיימים סילרים בשוק שיש להם תכונות ייעודיות כמו למשל סילרים שמגנים מפני גרפיטי, סילרים שמונעים החלקה, סילרים בעלי אישור למגע עם מזון ועוד. כדי להבין איזה סוג של סילר אנו צריכים עלינו להגדיר היטב את מטרות היישום, כמו גם את הצרכים שלנו ולבחור בהתאם את הסוג בעל התכונות המתאימות.
מתי הזמן הנכון להשתמש בסילר?
אם רוצים להקנות לתשתית מינרלית מידת עמידות גבוהה יותר ולשמור עליה לאורך זמן, סילר הוא הכתובת. הסילר חודר לעומק התשתית, מקנה לה שכבת הגנה והופך את פעולות התחזוקה והניקיון לפשוטות יותר. ככל שהסילר יותר מקצועי ואיכותי כך מידת ההגנה שהוא יספק תהיה טובה יותר ותשמור על התשתית לאורך זמן רב יותר. סילרים ניתן ליישם בתנאי חוץ ופנים כאשר לרוב השימוש בו יהיה אופטימלי כאשר נרצה למנוע חדירה של מים, שומנים, מי גשמים, לכלוכים, חומצות וחומרים אחרים לעומק התשתית.
כיצד נבחר את הסילר המתאים לנו?
סילר יש לבחור לפי המשתנים הבאים:
גורמי הסיכון שאליהם המשטח חשוף
סוג התשתית והתכונות שלה
הגימור הרצוי
תכונות החומר והבסיס שלו
מטרת וסוג השימוש
את הסילר תוכלו ליישם בעצמכם או על ידי אנשי מקצוע מומחים. לכאן או לכאן, יש לקרוא את הוראות היצרן ומומלץ לערוך טסט באזור נסתר כדי לראות את השפעת הסילר על התשתית לפני יישום מלא.
בבית חדש או משופץ